Fotoalbum

Eretmodus Cyanostictus - En lille såkaldt "Hestenæse-cichlide" som til enhver tid vil passe i dit Tropheus akvarie.

Julidochromis Regani - en mindre type cichlide, som farvemæssigt og adfædsmæssigt passer fint.

Calinocromis Brichardi - en meget smuk cichlide - kræver dog lidt større akvarier men går godt sammen med Tropheus.

Julidochromis Regani - kan dog få en anseelig størrelse men vil altid holde sig til klipperne, hulerne og ikke "forstyrre"dine Tropheus.

Ophthalmochromis Ventralis - en sameksisterende cichlide, men dog ikke egnet til Tropheus-akvarier med mindre disse er meget meget store. Cichliden lever på sandbund, hvor den bygger "reder"

Perissodus Eccentricus fra Burundi - En lidt større cichlide, som jeg dog ikke vil anbefale. I naturen lever den nær Tropheus og andre større cichlider af den eneste grund, at den er SKÆL-ÆDER, dvs. fra tid til anden napper den skæl fra byttedyr.

Spathodus Erythrodon - Kigoma variant - perfekt i et Tropheus akvarie og man behøver kun et par eller ganske få eksemplarer. Spændende adfærd og smukke farver.

Tematochromis Vittatus - En flot lille cichlide, som rent farvemæssigt vil passe godt til de mørkere Tropheus-typer.

Ancistrus er godt nok ikke en cichlide, men hører fint hjemme i et Tropheus akvarie, fungerer som skraldemand og forstyrrer ikke Tropheus eller omvendt.

Lamprologus compressiceps, lidt af en røver overfor Tropheus-yngel, idet den kan komme ind i de mindste sprækker og revner trods sin størrelse, men i almindelighed en flot cichlide i et Tanganyika-selskabsakvaire.

En af mine små Ancistrus, som rydder op i akvariet, specielt dér hvor Tropheus ikke kan komme.

I Tanganyikasøen lever der som sagt ca. 130 arter, endemisk (dvs. de forekommer kun i denne sø) og nogle af disse lever naturligvis i eller tæt ved den biotop hvor Tropheus befinder sig.  Jeg nævner dette fordi mange akvarister får ofte lyst til at blande lidt andre fisk med deres Tropheus.
De jeg først og fremmest ville anbefale er de mindre hule- eller sneglelegende cichlider, som udgør en perfekt match til Tropheus, de har andet adfærd, anden fødesøgning og fylder ikke så meget i akvariet. 
Der er mange cichlider som vi ser i vore akvarier og i stor harmoni med Tropheus, dog er nogle lidt "farlige" for små Tropheus-unger og det må man tage med i beregningerne når man populariserer sig Tropheus-akvarie. Ligeledes kan man med fordel isætte et par små maller f.ex. Ancistrus, som rydder op i de områder hvor Tropheus ikke kan komme.
Jeg medtager derfor nogle billeder, gamle som nye, hver med en kort tekst.
Hvor intet andet er anført er billederne mine egne, øvrige har fotografens navn indsat i billedteksten.