Fotoalbum

Tropheus spec. Bulu Point - Linie 12.3 - Kirsebær moorii

Tropheus spec. Bulu Point - Linie 12.3 -Kirsebær moorii

Tropheus spec. Bulu Point - Linie 12.3 - Kirsebær moorii

Tropheus spec. Bulu Point - Linie 12.3 -Kirsebær moorii.

Tropheus spec. Bulu Point - Linie 12.3 - En flok voksne dyr, som udgør et rent farvestudie, ingen har helt det samme mønster til trods for at de alle kommer fra samme kuld.

Tropheus spec. Bulu Point - Kirsebær. Billedet er taget umiddelbart under et vandskift, hvor fiskene viser ekstreme farver.

Linie 12 området dækker et område på ca. 70 km midtvejs nede i Tanganyika-søen på Østkysten og Linien omfatter også hér nogle af de hos akvaristerne mest populære typer, som f.ex. den oprindelige "Kirsebær-moorii".
Også her er tiden hovedfaktoren med skiftende vandstand i søen, som har både isoleret og af-isoleret typerne. Selve kirsebær-varianten kan forekomme med forskellige kropspletter, orange, gul eller hvidlig og nogle f.ex. typen fra Sieyeswe har en kombination af rødlig og gul.  Endelig har man også fundet en type som er helt sort (Lubugwe).

Line 12 omfatter altså følgende:

Bulu Point   (Kirsebær moorii)
Siyeswe
Lubugwe
Mabilibili
Kibwesa North

Under dette punkt nævner Peter Schupke, at en meget flot variant ses i fangenskab, dette er desværre en Hybrid af en Tropheus spec. Ikola (Kejser og en Ptopheus spec. Bulu Point, Kirsebær.  Smuk er den, men videnskabeligt har den ingen status.  Samtidig er dette en advarsel til akvarister om IKKE at blande disse to typer med fare for krydsning.